ingatlanbiztositas

Véget ért a nyár és ezzel együtt visszaállt az élet a megszokott kerékvágásba. A nagy kánikulák elmúltával üljünk le átgondolni és újratervezni az előttünk álló hónapokat.

Az első nagy témánk a vagyonbiztosítás, ezen belül az ingatlanok biztosítása. Abban egyetérthetünk, hogy a magyar emberek egyik legértékesebb (ha nem a legértékesebb) vagyontárgya az ingatlan. A tulajdonszerzés érdekében hitelt veszünk fel rá, jelentős összegeket költünk felújításra és karbantartásra. Ennek ellenére Magyarországon még mindig jelentős a nem biztosított ingatlanok aránya, de az alulbiztosítottság is kiemelt probléma.

Viharos évtizedek

Magyarországon az árvizek és viharok okozzák a legnagyobb gondot: az utóbbi évtizedekben nem akadt olyan év, amely ne hozott volna sokmilliárdos károkat. Ráadásul az elmúlt időszakban hazánkban is az átlagosnál gyakoribbak a szélsőséges időjárási jelenségek, ennek ellenére sokaknak nincs vagy nem megfelelő a biztosításuk.

Lakásárak folyamatos emelkedése

Másik jelentős faktor, amellyel számolnunk kell, a lakásárak változása. A KSH adatok alapján az új és a használt lakások árindexe szétvált, és míg az újak áremelkedése a korábbi ütemhez hasonlóan folytatódott, a használt lakásoké lelassult, de így is meghaladta az általános fogyasztói áremelkedés mértékét.

Drasztikus áremelkedés az építőiparban

Ezzel a problémával néznek szembe, akik építkezési vagy felújítási folyamatban vannak vagy éppen most kezdenének bele. Nehéz helyzetben vannak azok a korábbi években szerződött kivitelezők is, akik nem rögzítették a vállalási díjszabásba az idei évben bekövetkező jelentős áremelkedéseket.

A fentiek miatt nagyon fontos az összes lakás, családi ház és társasház biztosítását, valamint épületet tartalmazó vállalati vagyonbiztosítást ellenőrizni, átnézni és átdolgozni a mai építőipari árak figyelembevételével, hogy elkerüljük az alulbiztosításokat!

Vedd elő az ingatlanbiztosításodat és nézd meg a következőket:

  1. Mikor módosítottad utoljára? Aktualizáltad, ha vettél egy új számítógépet vagy befedted a teraszt?
  2. Mekkora a biztosítási összeg? Ennyiből újra tudnád építeni az ingatlanodat?
  3. Számítsd ki, hogy mekkora az 1 m2-re jutó érték! Megfelel ez a piaci ingatlanáraknak?

Úgy érzed, nincs minden rendben a lakásbiztosításoddal? Szólj, és segítek!

0 + 1 =
Magyari Ildikó

+36 (20) 951 5169
hello(kukac)magyariildiko.hu
Segitségre van szükséged?
Kérdésed van?